maanantai 18. elokuuta 2008

Alla Venäläisen kuun

Tällä kertaa - hyvät lapset ja lapsenmieliset - puhutaan sellaisesta satuhahmoista kuin rehellisistä poliitikoista ja heidän ihmeellisistä seikkailuistaan todellisuudesta kaukaisessa Median maassa.
Kuin Tolkienin sormuksen saattueella konsanaan, näilläkin Hyväveliringin Ritareilla on kauhiasti vaikeuksia heittää se vertauskuvallinen sormus sinne laavavirtaan ja lähteä kotiin.



Keltään ei ole varmaan jäänyt huomaamatta kuinka rakas itänaapurimme Venäjä hoitaa ulkopolitiikkaansa ja tekee rauhantyötä entisen maakuntansa Georgian maa-alueilla.

Veli Venäläinen (tämä ei tarkoita Tamperelaista katusoittajataiteilija Juha Venäläistä) on ottanut kantaa toimintaansa nykyisessä konfliktissa - ja miksei aiemmissakin - mm. seuraavin perustein: Venäjän kimppuun on hyökätty, Venäjä turvaa rauhaa, Venäjä sotii separatisteja ja / tai terroristeja vastaan.

Ovat siis ottaneet mallia ulkopolitiikan ykkösmaasta Ameriikasta. Vekkuli ex-presidentti Putinhan vittuili taannoin jenkeille Irakin-politiikasta että Bushin ja kumppaneiden hallitus muistuttaa toiminnaltaan entistä Neuvostoliittoa.

No, nyttemmin Venäläiset ovat palanneet ruotuun ja alkaneet puhua pehmoisia jälleen entiseen tyyliin. Venäjä ei ole nykyisen presidenttinsä mr. Medvedevin mukaan esimerkiksi koskaan aloittanut sotaa. Lopettamaan ovat kyllä monesti pyrkineet, kunhan on ensin omat alueelliset intressit (esim 2. maailmansodan aikana ja sen jälkeen noin puoli Eurooppaa) turvattu.

Mainilan laukauksiin syynä olivat Suomalaiset. Georgia hyökkäsi ja Venäjä puolustautui pistämällä sopivasti paikalla olleet tankit rajan ylitse niin että luut rutisevat. Hahmottanette kuvan jota piirtelen tässä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200808188125216_ul.shtml


Tätä kirjoittaessakin Venäläiset sotilaat - anteeksi siis rauhanturvaajat - perääntyvät siistissä järjestyksessä. Jo kolmatta kertaa konfliktin kuluneen 2 viikon aikana. Ja edelleen väärään suuntaan. Menevät etelään, kun pitäisi palata kotia kohden. Raukkaparoilla lienee edelleen puutteellinen koulutus ja varustus, kun pitää pärjätä noin miljoonan miehen aktiiviarmeijalla ja parinkymmenen miljoonan reservillä Georgialaisten 30 000-päistä valloitusarmeijaa vastaan.

Yritä siinä sitten pitää tulitauosta kiinni, kun julmat Georgialaiset käyvät näin epäreiluilla voimasuhteilla innosta kirkuen kimppuun.


Samaan aikaan kun Venäjä käy tätä ruotuunpalautussotaansa ja hakkaa naapuristaan paskat pihalle, maailma paheksuu nuristen vieressä. Status quo on siis se, että iso herra V tekee mitä huvittaa ja muut narisevat vieressä.


Ihan niinkuin kotimaan asioissakin.


Meillä sen sijaan on iso herra P. Lipponen joka tekee mitä nyt köyhän eläkeläisen tehtävissä on, ja istuu eduskunnan työhuoneessaan veronmaksajien rahoilla kirjoittamassa muistelmiaan ja yrittää vilua ja nälkää kärsien siinä sivussa tienata elantoaan.

Tästä luppoisasta hehhettelijästä tuli kaasuputkiyhtiön johtoryhmään kuuluva konsultti, ja samaan aikaan entisen itäblokin vihatuin suomalainen. Korruptiosyytteisiin herra P. ei vaivaantunut edes vastaamaan, nauroi vain korvat hytkyen elämän keveyttä. Mikäs siinä naureskellessa, kun sekä kansa että pörssiyhtiöt maksavat silkkaa rahaa.

Tästäkin tulee jotenkin Neuvostoliitto mieleen. Tiedä sitten miksi. UKK:n aikaanhan hehheteltiin myös melkoisesti, tosin hiukan eri syistä.

Paavo-setä nauttii senkaltaista luottamusta, että kirjoitushetkellä 95% Iltalehden kyselyyn vastanneista kansalaisista on sitä mieltä, että Lipposen pitäisi ns. suksia v****un eduskunnasta.

http://www.iltalehti.fi/kyselyt/200808188123576_ky.shtml

Samankaltaisia lukemia varmaan tarjoiltiin Vanhasellekin, mutta hehhettelyn tai eroamisen sijaan tämä herra lähti naisystävän kanssa ulkomaille. Parisuhteessa menee kuulemma hienosti, nyt kun se vaalirahoitusasia ei enää jaksa lehdistöä kiinnostaa.


Miksei näitä kekkuleita saada pihalle?



Yhteenvetona : Suomella ja Venäjällä on jälleen paljon yhteistä.

- Raja - edelleen sama kuin se mitä silloin 40-luvulla saatiin sovituksi

- Politiikan hoito - nimittäin se, että isot herrat tekevät mitä huvittaa, ja pienet kulkevat lakki kourassa perässä (tai tankkien edessä) keräämässä sen mitä herrojen jäljiltä jäljelle jää.

- Sonnan puhuminen politiikassa kirkkain silmin, ilman että ketään asetetaan vastuuseen.

- Ja sokerina pohjalla - roisto pääministerinä, toisella maalla entinen presidentti ja toisella entinen presidenttiehdokas. Ja taitavat olla vielä raittiusmiehiä kummatkin.


Tulee vielä ikään kuin verrantona homman toimivuudesta mieleen se vanha kasku:

"Tiedättekö millainen on Venäläinen perseensuristin? Sellainen joka ei mahdu perseeseen, eikä surise." -trad.






-Pastori-

perjantai 8. elokuuta 2008

Lasten Asialla

Pastori palailee pitkältä kesälomalta. Ei sillä, etteikö kesäisin olisi aikaa kirjoittaa, kyse on ollut lähinnä siitä vanhasta Suomalaisesta viisaudesta, joka menee kutakuinkin niin että :

"Jossei oo mitään sanottavaa, ni pidä pääs kiinni."

Nyt kuitenkin löytyi jällleen herkullinen aihe rienattavaksi ja pään kiinni pitäminen olisi kenties ollut jo päiviä sitten suotavaa erinäisten ihmisten taholla.

Kuten tyypillistä, lähestyn taas kahta tyystin erilaista tapahtumaa ja pyrin niputtamaan ne yhteen kohudokumenttiohjaaja Michael Mooren tavoin - siis välittämättä siitä, etteivät ne varsinaisesti liity toisiinsa, ja antaen ymmärtää että ne nimenomaan liittyvät.


Ja tästä lähtee.


Mikä olisi kesäisempää kuin kunnon kaupunkilaisten välinen kiukuttelu?

Ajatelkaa urbaanimiljöötä kesäterasseineen, vähäpukeisia iloisia ihmisiä kittaamassa siideriä ja pitämässä hauskaa. Jos ei tämä herätä kunnon perisuomalaista kateutta, niin ei mikään.

Tampereella rähinöinnin aiheena ovat usein polkupyörät (KLING KLING) kun taas pohjolan jalokivi Helsinki on siirtynyt modernimpana ja tyylitietoisempana kaupunkina sättimään ja säätelemään kaupunkilaisten pukeutumista.


Bikinikielto aiheuttaa eripuraa Helsingissä
5.8.2008 11:02

"Aurinkoa ottaneelta äidiltä kiellettiin bikinit leikkipuistossa, kertoo Helsingin Sanomat. "


Paula Kokkonen - apulaiskaupunginjohtaja ja sosiaali- ja terveystoimen vastaava avainhahmo oli sitä mieltä ettei ole sopivaa kuljeskella bikineissä lasten nähden, kun joku saattaa hämmentyä. Kuulemma lisäsi vielä että ihmisiä on niin monenlaisia. En voisi olla enemmän samaa mieltä jälkimmäisestä.

A.K-vaarivainaan aikoihin - joka myös hoiti apulaiskaupunginjohtajan toimea - sosiaali- ja terveysasioissa keskityttiin vaatimattomampiin asioihin kuten työllisyyteen ja köyhyyden poistamiseen.


Nyt ollaan kuitenkin tyypilliseen moderniin sosiaalitanttamaiseen tapaan huolissaan lapsista.

Lapsille on ehdottomasti syytä opettaa jo pienestä pitäen, että ihmisvartalo ja etenkin alastomuus (edes osittainen) on luonnoton asia, jota on syytä pelätä ja hävetä pienestä pitäen. Omaa vartaloa pitää tarkkailla jatkuvasti, että on varmasti samanlainen kuin muutkin ja sen jälkeen myöhemmällä iällä tajuta tämän olevan mahdotonta ja saada jonkinlainen syömishäiriö tai masennustila jota voidaan pohtia valtakunnanlehdistössä.

On myös kuulemma syytä huomioida, että alastomuus saattaa häiritä etenkin maahanmuuttajataustaisten henkilöiden lapsia, jotka eivät ole tottuneet paljaaseen pintaan.

On myös ilmeisesti ymmärrettävä niin, että jonkun toisenlaisesta kulttuuritaustasta tulevan mahdollinen ärsyyntyminen on vaakakupissa painavampi asia kuin se, että tässä kulttuurissa syntynyttä ihan varmasti harmittaa se, että joku siveyspoliisi kertoo mitä saa pitää päällään ja mitä ei.


Ja sitten toisaalle :

Esitys: poikien ympärileikkaus sallitaan Suomessa

"Sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltavan lakiesityksen mukaan poikien ympärileikkaus olisi sallittua, kun sen tekee lääkäri vanhemman toivomuksesta ja lapsen suostumuksella."


Tässä kohtaa lapsen edun perään huutelijat asettavat itsensä hiukan outoon valoon.

Käsitinkö oikein - lapsi on kypsä itsenäisesti päättäämään silvotaanko hänen sukuelimensä - mutta voi häiriintyä nähdessään ihmisen jolla on bikinit päällä?

Mitähän Freud olisi tästä ajatellut?

Ote sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän esityksestä:

"Poikaa olisi kuultava ja annettava hänelle riittävät tiedot ympärileikkauksesta ja sen vaikutuksesta hänen ikänsä ja kehitystasonsa edellyttämällä tavalla. Pojan mielipide ympärileikkauksesta olisi selvitettävä ja otettava huomioon silloin, kun se hänen ikäänsä ja kehitystasoonsa nähden on mahdollista. Pojalla olisi oltava oikeus kieltäytyä ympärileikkauksesta. Juutalaisuudessa ympärileikkaus on tehtävä kahdeksantena päivänä syntymästä. Islamilaisuudessa samanlaista aikarajaa ei ole, mutta ympärileikkaus on tehtävä viimeistään ennen puberteetti-ikää."

Odotan innolla selvitystä, jossa Hyssälä ja kumppanit kertovat, kuinka kahdeksan päivän kypsään ikään ehtineelle kerrotaan hänen ikäänsä ja kehitystasoonsa nähden sopivalla metodilla että täti on nyt sitä mieltä että sinulta leikellään pilistä pala pois.


Voi luoja tätä kansaa ja sen sekopäisiä johtajia.


Uskoisin että lapsia pelottaa kesäistä vähäpukeisuutta enemmän tulevaisuudessa se, että tätä laivaa ohjaa joukko ääliöitä joilla ei ole realiteetin- eikä suhteellisuudentajua, saatikka kykyä ratkaista oikeita ongelmia. Toivottavasti tulevaisuuden toivot jättävät pippeliasioiden ihmettelyn jo ala-asteelle, ettei niitä tarvitse sitten enää eduskunnassa asti käsitellä.

Ei millään hyvällä, Lili Marleen.





-Pastori-