Riemastutin itseäni keittämällä kupin kahvia ja etsimällä Töitä.
Töillähän tarkoitetaan alkuperäisen tarkoituksen mukaan sellaista vastikkeellista toimintaa, joka "tähtää elannon hankkimiseen vallitsevassa taloudellisessa ja sosiaalisessa ympäristössä". Työn alkuperäinen merkitys ei siis täysin vastaa nykyistä markkinatilannetta (helppoheikit rekrytoivat ihmisiä töihin puhumalla viiden tonnin provikoista todellisen palkan ollessa kymmenesosan tästä, kunnes ovi käy ja seuraava piruparka voidaan ottaa sisään höynäytettäväksi).
Kaikesta huolimatta töitä on siis periaatteessa tarjolla. Käytännössä tilanne ei näytäkään sitten niin aurinkoiselta.
Todellisuudessa tilanne näyttää tältä (Ilmotus mol.fi:ssä 26.10.09) :
Astianpesijä, Extremely Nice Job Oy, Lahti
Extremely Nice Job Oy, tuttavallisemmin Enjoy hakee astianpesijää Lahdessa toimivaan elämysruokaravintolaan.Toivomme sinulta ravintola-alan koulutusta sekä hygieniapassia.
Jos jumalauta ja muut kakkosneloset sentään ASTIANPESUUN tarvitaan ammattitutkinto ja lisäkoulutus, mitä toivoa on enää löytää töitä, jos -
a) olet kapean alan erikoisosaaja joka on saanut potkut (esim. paperiprosessin hoitaja)
b) olet vailla ammattitutkintoa tai työhistoriasi on pätkätöiden sillisalaattia
c) taitosi ovat muutoin vanhentuneet tai vaillinaiset (kaikki yli 2v sitten koulunsa lopettaneet)
d) olet yli 40-vuotias
e) kaikki edelliset ?
Parasta E-ryhmää edustavat Suomeen Afrikan sotakentiltä muuttavat pakolaiset jotka ovat edellämainittujen lisäksi vielä luku-, kirjoitus- ja kielitaidottomia. Heillä ei olisi edes nousukauden aikana realistisia mahdollisuuksia päästä minkäänlaisiin töihin, saati sitten nyt kun markkinatalouden apokalypsia tungetaan joka kotiin tv:stä, radiosta ja lehdistöstä.
Ymmärrän kyllä, että kun työmarkkinoilla on epätoivoinen tilanne, ns. myyjän markkinat, haluaa yrittäjistö ottaa kermat päältä, ja rekrytoida mahdollisimman päteviä henkilöitä yritykseensä töihin. Mutta tarvitaanko ojankaivuuseen, paskan lapioimiseen, betonisäkkien kantamiseen, tai vaikka hampurilaisten paistamiseen ihan aikuisten oikeasti joku kusen polttama diplomi - eikö oikeasti ole tärkeämpää, että ihmisellä on halu tehdä Töitä elantonsa eteen sen sijaan että hän makaa sossun rahoilla kotona odottelemassa että se kukkasommittelun erikoisohjaajan paikka Utsjoella tulee hakuun?
Jutta Urpilainen on poliitikko. Hän johtaa puoluetta nimeltä SDP joka on ihmisten asialla. SDP:n kotisivuilla mainitaan että "sossuille" on tärkeää työ, oikeudenmukaisuus, heikoista huolehtiminen sekä rauha ja solidaarisuus. Katsos pirua, tämähän kuulostaa hienolta.
Työnteon ja oikeudenmukaisuuden käsitteistä kertoo omaa kieltänsä Jurpilaisen taannoin suustaan päästämä sammakko, jonka kantava ajatus on se, että kaikki alle kolme tonnia kuussa tienaavat ovat Suomessa köyhiä. Työntekoon SDP haluaa kannustaa laskemalla veroja. Verohelpotuksen tuntuvin vaikutus on kuitenkin juuri siellä, missä rahaa on ennestäänkin liikaa.
Koska kaikki ovat köyhiä, SDP:llä on paljon alamaisia, jotka tarvitsevat sossuämmiä päätään silittämään - voi teitä pikku mussukoita, kun teilä ei ole edes raukoilla rahaa. Työllisyyden parantamiseksi voitaiisin kehitellä esim. nopeasti oikeaa ammattitaitoa kartuttavaa koulutusjärjestelmää (muurariksi 6 kuukaudessa oppisopimuksella valtion tuella) eikä mitään siivoushygieenikon teorian pitkää oppimäärää yliopistossa á 6 vuotta (poissa silmistä, poissa tilastoista).
SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson sen sijaan haluaa poliittiseen kenttään aktiivisempaa keskustelua maahanmuutosta. Hän on huolestunut siitä, kuinka heikko tietämys kentällä on "maahanmuuton haasteista".
Luulisi, että nykytilanteessa haasteita olisi ihan riittämiin kotimaan kentälläkin, ilman että tarvitsee ryhtyä huolehtimaan muidenkin maiden heikommista sen rauhan ja solidaarisuuden kustannuksella.
Vai onko SDP:n herrasväen kuten muidenkin eliittikansalaisten mielestä tarkoituksenmukaista, että meillä on reservissä muutama satatuhatta köyhää, joita voi pompottaa, kurssittaa, alistaa ja pakottaa töihin aina tarvittaessa? Mariakin on yksityisyrittäjä. Hän on varmasti ajatellut näitä asioita myös yrittäjyyden näkökulmasta. Missä on kontrolloitua epätoivoa, siellä on halpaa työvoimaa. Jos tässä ajatusketjussa on rahtunenkin totuutta, ei kannata enää ihmetellä minkä takia tavallisia kansalaisia ei enää juuri äänestäminen kiinnosta.
Olin taannoin ruotsinlaivalla soittohommissa. Kun laiva saapui satamaan, alkoi keltapaitaisten siivoojien joukkoinvaasio. Siivoojien haasteellisena tehtävänä oli siivota risteilymatkustajien jäljet tunnin satamassaolon aikana. Keltapaidoista noin 90 prosenttia oli maahanmuuttajia, ja loput nuoria pätkätyöllistettyjä naisia.
Tässä siis tulevaisuus pähkinänkuoressa - eliitti syö rapuaamiaisia ja köyhät kusiaiset korjaavat jäljet?
-Pastori-
2 kommenttia:
Pastorin mahanpurut senkuin pahenevat, nyt teilattiin siis myös Suomen Demokraatit.
Sosiaalisella demokratiapuolueella on pitkät perinteet länsinaapurimme vastaavan pumpun kanssa.
Lyhyt analyysi tästä symbioosista:
Suomella ei poliittisissa johtotehtävissä ole ollut Olof Palmea.
Ruotsilla taasen ei ole ollut Kekkosta.
Mitä tämä siis merkitsee?
Havainnoimme seuraavalla kansandemokraattisella kaavalla:
Palme=P
Kekkonen=K
Maahanmuuttajat=A1
Työttömyys=A2
Suhdanne=S
P+K+A1+A2+S = Paskaa
Niinkuin elämä etenkin näin maanantaisin on.
Hahaa! Ilmeisesti pitää kaivaa taas oppikirjat kaapista ja katsella näitä kaavoja ihan uusin silmin :)
Lähetä kommentti