maanantai 18. elokuuta 2008

Alla Venäläisen kuun

Tällä kertaa - hyvät lapset ja lapsenmieliset - puhutaan sellaisesta satuhahmoista kuin rehellisistä poliitikoista ja heidän ihmeellisistä seikkailuistaan todellisuudesta kaukaisessa Median maassa.
Kuin Tolkienin sormuksen saattueella konsanaan, näilläkin Hyväveliringin Ritareilla on kauhiasti vaikeuksia heittää se vertauskuvallinen sormus sinne laavavirtaan ja lähteä kotiin.Keltään ei ole varmaan jäänyt huomaamatta kuinka rakas itänaapurimme Venäjä hoitaa ulkopolitiikkaansa ja tekee rauhantyötä entisen maakuntansa Georgian maa-alueilla.

Veli Venäläinen (tämä ei tarkoita Tamperelaista katusoittajataiteilija Juha Venäläistä) on ottanut kantaa toimintaansa nykyisessä konfliktissa - ja miksei aiemmissakin - mm. seuraavin perustein: Venäjän kimppuun on hyökätty, Venäjä turvaa rauhaa, Venäjä sotii separatisteja ja / tai terroristeja vastaan.

Ovat siis ottaneet mallia ulkopolitiikan ykkösmaasta Ameriikasta. Vekkuli ex-presidentti Putinhan vittuili taannoin jenkeille Irakin-politiikasta että Bushin ja kumppaneiden hallitus muistuttaa toiminnaltaan entistä Neuvostoliittoa.

No, nyttemmin Venäläiset ovat palanneet ruotuun ja alkaneet puhua pehmoisia jälleen entiseen tyyliin. Venäjä ei ole nykyisen presidenttinsä mr. Medvedevin mukaan esimerkiksi koskaan aloittanut sotaa. Lopettamaan ovat kyllä monesti pyrkineet, kunhan on ensin omat alueelliset intressit (esim 2. maailmansodan aikana ja sen jälkeen noin puoli Eurooppaa) turvattu.

Mainilan laukauksiin syynä olivat Suomalaiset. Georgia hyökkäsi ja Venäjä puolustautui pistämällä sopivasti paikalla olleet tankit rajan ylitse niin että luut rutisevat. Hahmottanette kuvan jota piirtelen tässä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200808188125216_ul.shtml


Tätä kirjoittaessakin Venäläiset sotilaat - anteeksi siis rauhanturvaajat - perääntyvät siistissä järjestyksessä. Jo kolmatta kertaa konfliktin kuluneen 2 viikon aikana. Ja edelleen väärään suuntaan. Menevät etelään, kun pitäisi palata kotia kohden. Raukkaparoilla lienee edelleen puutteellinen koulutus ja varustus, kun pitää pärjätä noin miljoonan miehen aktiiviarmeijalla ja parinkymmenen miljoonan reservillä Georgialaisten 30 000-päistä valloitusarmeijaa vastaan.

Yritä siinä sitten pitää tulitauosta kiinni, kun julmat Georgialaiset käyvät näin epäreiluilla voimasuhteilla innosta kirkuen kimppuun.


Samaan aikaan kun Venäjä käy tätä ruotuunpalautussotaansa ja hakkaa naapuristaan paskat pihalle, maailma paheksuu nuristen vieressä. Status quo on siis se, että iso herra V tekee mitä huvittaa ja muut narisevat vieressä.


Ihan niinkuin kotimaan asioissakin.


Meillä sen sijaan on iso herra P. Lipponen joka tekee mitä nyt köyhän eläkeläisen tehtävissä on, ja istuu eduskunnan työhuoneessaan veronmaksajien rahoilla kirjoittamassa muistelmiaan ja yrittää vilua ja nälkää kärsien siinä sivussa tienata elantoaan.

Tästä luppoisasta hehhettelijästä tuli kaasuputkiyhtiön johtoryhmään kuuluva konsultti, ja samaan aikaan entisen itäblokin vihatuin suomalainen. Korruptiosyytteisiin herra P. ei vaivaantunut edes vastaamaan, nauroi vain korvat hytkyen elämän keveyttä. Mikäs siinä naureskellessa, kun sekä kansa että pörssiyhtiöt maksavat silkkaa rahaa.

Tästäkin tulee jotenkin Neuvostoliitto mieleen. Tiedä sitten miksi. UKK:n aikaanhan hehheteltiin myös melkoisesti, tosin hiukan eri syistä.

Paavo-setä nauttii senkaltaista luottamusta, että kirjoitushetkellä 95% Iltalehden kyselyyn vastanneista kansalaisista on sitä mieltä, että Lipposen pitäisi ns. suksia v****un eduskunnasta.

http://www.iltalehti.fi/kyselyt/200808188123576_ky.shtml

Samankaltaisia lukemia varmaan tarjoiltiin Vanhasellekin, mutta hehhettelyn tai eroamisen sijaan tämä herra lähti naisystävän kanssa ulkomaille. Parisuhteessa menee kuulemma hienosti, nyt kun se vaalirahoitusasia ei enää jaksa lehdistöä kiinnostaa.


Miksei näitä kekkuleita saada pihalle?Yhteenvetona : Suomella ja Venäjällä on jälleen paljon yhteistä.

- Raja - edelleen sama kuin se mitä silloin 40-luvulla saatiin sovituksi

- Politiikan hoito - nimittäin se, että isot herrat tekevät mitä huvittaa, ja pienet kulkevat lakki kourassa perässä (tai tankkien edessä) keräämässä sen mitä herrojen jäljiltä jäljelle jää.

- Sonnan puhuminen politiikassa kirkkain silmin, ilman että ketään asetetaan vastuuseen.

- Ja sokerina pohjalla - roisto pääministerinä, toisella maalla entinen presidentti ja toisella entinen presidenttiehdokas. Ja taitavat olla vielä raittiusmiehiä kummatkin.


Tulee vielä ikään kuin verrantona homman toimivuudesta mieleen se vanha kasku:

"Tiedättekö millainen on Venäläinen perseensuristin? Sellainen joka ei mahdu perseeseen, eikä surise." -trad.


-Pastori-

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asiassa on vielä yksi tiedotusvälineissä olemattomalle huomiolle jäänyt ongelmakohta, nimittäin Ossetia ja ossetialaiset.
Mitä isot edellä, sitä pienet perässä... Georgia on harrastanut alueella Entisen Mammansa Venäjän ja Uuden Setänsä (se vanha tuttu Samuli) oppien mukaista väkivaltapolitiikkaa, mutta otapa näistä sitten selvää. Tästä voisi jatkaa ajatustenvaihtoa, kunhan olen saanut haastateltua pari tuttua osseettia ja georgialaista.

t. V.L.

Anonyymi kirjoitti...

Eli siis: Alkutilanne oli se, että n. kaksi tuhatta osseettia pääsi hengestään parin tunnin aikana eräänä yönseutuna Georgian armeijan toimesta. Tämä tapahtui juuri ennen Vennään osallistumista kuvioon.

Toki tätäkin voi pitää Mallikelpoiseksi Demokratiaksi kehutulle valtiolle sopivana toimintatapana. Mallejahan löytyy ja mallioppimista pidetään ihmiselle luontaisena.