tiistai 14. joulukuuta 2010

Siniset Silmälasit

Ihmiset aina valittelevat, että "herrat" ajavat aina vaan omaa etuaan eivätkä esim. kansanedustajat tee mitään asioiden parantamiseksi. Onneksi tämä ei ole lainikaan totta. Eduskunnassa istuu ainakin yksi supermies, joka on aina siellä missä tapahtuu, ja mikäli mitään ei tapahdu, hän ryhtyy toimeen. Hän on aina ja kaikkialla, esillä mielipiteineen ja nyrkki pystyssä. Hän on Viimeinen Protestilaulaja. Hyvät naiset ja Herrat, hän on MIKKO ALATALO.

Mikko Alatalo on mies, joka vanhan kansan sanonnan mukaan ei pidä ns. kynttiläänsä vakan alla. Vain eräs toinen tunnettu mediapersoona, Timo T.A. Mikkonen yltää samankaltaiseen medianäkyvyyteen. Tästä toteamuksesta on rajattu ilmeiset Johanna Tukiaiset sun muut ruususet pois, mutta nyt käsitellään erilaista ihmistyyppiä. Tästä syystä myös tämän blogin "taitto" on poikkeuksellinen - käsittelemmehän kuitenkin uniikkia aikamme ilmiötä.

Mikko on oivaltanut, että ajan trendi on muuntautumiskyky. Vaikka miehellä onkin ollut vuosikymmenestä toiseen hassut silmälasit, hän ui seurapiireissä ja uutisissa kuin kala vedessä. Mitä valtakunnassa ikinä tapahtuukin, on Alatalo läsnä. Aina. Kaikkialla. Joka paikassa. Hän puhuu ja häntä kuunnellaan.


Tunnettu tosiasiahan on, että Alatalo teki Juicen ja Coitus Intin kanssa tunnettua musiikkia 70-luvulla. Tämä on mainittu monessakin eri yhteydessä.


Alatalo on myös muuttanut Pispalaan 70-luvulla. Lehtijutussa hän mainitsee, että Pispalassa asuu muitakin musiikkimiehiä, kuten Pauli Hanhiniemi sekä Heikki Salo. Alatalon varjon alla lepäilevät myös Lauri Viita sekä jääkiekostakin tunnettu Tappara.
Kun Paleface sai vuonna 2010 menestystä, Alatalo kiirehti kertomaan, että tämän kalpeanaaman musiikista tulee heti mieleen nuori Alatalo, 70-luvun Paleface. Kuten Paleface, myös Mikko oli tehnyt paljon kantaaottavia protestilauluja. Mikollakin oli ollut joskus paljon sanottavaa. Palefacen sanoin : "Alatalo teki myös Juicen kanssa tiukkaa settiä, se oli aika raflaavaa ja kantaaottavaa sen ajan meiningeissä. Mikko oli silloin aika kova jätkä." Moni on tästä samaa mieltä.

Kun Kari Tapio kuoli, Alatalo muisteli kuinka he tunsivat 70-luvulla saman levy-yhtiön kautta. Heitä yhdisti rakkaus country-musiikkiin. Kari oli myös kutsunut Alataloa senaattoriksi 90-luvulla.

Kun sanoittajamestari Juice Leskinen heitti veivin, Alatalo oli eturivissä suremassa. Hän muisteli lehdissä 70-luvun kulta-aikoja ja Juicen lapsuudenkuvia. Juice oli selvästi pääosissa näissä muisteloissa, kuten tästä lehtikuvasta näkyy. Tippa tuli väkisinkin mieleen, hieno mies.

70-luvulla nuori protestilaulaja opiskeli tiedotusoppia Tampereella joidenkin vuosien ajan. Tuolloin vasurivaltuustoon ehdokkaana ollut Alatalo sai 8 ääntä. Tiedottajan uralle mies ei päätynyt, mutta näkyvyys (ja kuuluvuus) saatiin kuntoon.Nykyään kansanedustaja on jo kertomansa mukaan ymmärtäynt, ettei pysty yksinään hoitamaan koko eduskunnan asioita, mutta on silti pystynyt ihan itse ja ilman apua järjestämään Pirkkalan lentoaseman korjaukseen 1,1 miljoonan rahoituksen. Myös Veltto Virtasella oli ollut jotain sanottavaa asiaan (ja Alatalon persoonaan) liittyen.

Moni kollegakin ihmettelee, miten yksi mies jaksaa tuollaisella tarmolla hoitaa asioita ja vielä vetää keikkoja siihen päälle. Keskustan vaaliristeilylläkin hän yhdisteli nerokkaasti kaksi työtä, ja veti keikan Viikingin Terminaalissa ja myi samalla levyjä kympillä kappale! Tästä huolimatta yritteliäällä miehellä on vielä reilusti velkaa, joka on syntynyt uhrautuvasta työstä tämän kansan hyväksi.

Mies joka laulaa taikanapista ja ehdottelee kansanedustajan ominaisuudessa rakasteluvapaiden pitämistä ei ole ihan samanlainen kuin muut. Tältä koko kansan Puuhamaalta ei lopu vauhti kesken. Mies on ollut inspiraation lähteenä kateellisille rockpiireille, pikkulapsille, Suomen hiidolle, politiikalle, kansalle ja luoja ties mille aina 70-luvulta lähtien.

Koska Mikko on aina kiistatta Pääasia, kannattaa näihin ja muihin tietoihin tutustua pääasiassa Mikon ikiomia kotisivuja tutkien: http://www.mikkoalatalo.net.

Siellä uusimpana urotyönä mainitaan esimerkiksi, että Alatalo on saanut "joulukuussa käännettyä koko keskustan eduskuntaryhmän puolustamaan tekijänoikeuksia". Ilman Alataloahan piratismikin rehottaisi Suomessa ihan miten sattuu.Mikon ympärillä siis satuu ja tapahtuu. Jäämme innolla odottelemaan seuraavia uutisia:

"Kekkonen kysyi Mikko Alatalolta neuvoja 70-luvulla"

"Avaruusolennot saapuivat maahan: Alatalo muistelee ufokokemuksiaan 70-luvulla"

"Jeesus palasi maan päälle - Alatalo muistelee rippikouluaikojaan 70-luvulla"

"Mikko Alatalo neuvotteli Lähi-itään rauhansopimuksen jo 70-luvulla"

"Tutkijat keksivät fuusioreaktorin: Mikko Alatalo oli avain tieteelliseen läpimurtoon 70-luvulla"

"Aurinko uhkasi sammua 70-luvulla: Mikko Alatalo puhalsi tähteen uutta hehkua"

"Alatalo olisi luonut loistavan muusikko-uran myös ilman Juice Leskisen apua 70-luvulla"


Loppuun vielä linkki hupailupätkään, jonka inspiraationa on toimunt meidän kaikkien ikioma Mikko Alatalo: http://www.youtube.com/watch?v=uX6jgI2keRA

Pitäähän suurmiehillekin voida vähän nauraa välillä.
-Pastori-

1 kommentti:

Riku Riemu kirjoitti...

Tyrmäävä Alatalo-paketti, jota täytyi hetken sulatella.

Kirjoituksen hienoon kattavuuteen lisään, että Mikko keksi myös rock-journalismin, josta laitan esimerkin tähän.

Ihmettelen vain haastateltavien jäykkyyttä, suoranaista pakokauhua toimittajan älyllisen syväluotauksen edessä.

Vaikeatajuisuutensa ja merkittävyytensä vuoksi suosittelen kuuntelemaan haastattelusta vain osan, muuten urakka saattaa yhdeltä istumalta käydä ylivoimaiseksi.

Ilahtuneena olen pannut merkille, että Tampere-Pirkkalan lentokenttä nimetään uudelleen Valtiomies Mikko Alatalo international airportiksi!