sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Raamatulla päähän

Viime aikoina on mediassa ollut paljon debattia niinkutsutusta kristillisestä arvomaailmasta. Syvimmät kuohunnat on aiheuttanut kiista siitä, pitäisikö samaa sukupuolta olevilla ihmisillä, jotka elävät keskenään, olla samat oikeudet kuin eri sukupuolta olevillakin. Näin äkkiä ajatellen voisi ajatella, että jos kerran elämme länsimaisessa demokratiassa jonka perusarvoihin kuuluu tasa-arvo, vastaus olisi itsestään selvä. Näin ei kuitenkaan ole.

"Kristilliset arvot" on siinä mielessä mielenkiintoinen käsite, että se voi tarkoittaa ihan mitä tahansa.

Kristillisten arvojen taakse perustuva syrjintä on ihan okei, kun taas kaikenlaista muuta syrjintää pidetään nykyisin epäsuotuistana asiana. Jos autofirman toimitusjohtaja puhuu naisista väärällä tavalla, häntä pidetään ääliönä ja hän saa lähteä, ettei firman imago kärsisi. Kirkon imagosta kertoo kaiken oleellisen se, että kristillisten kansanedustaja on tv-haastattelussa sitä mieltä, että syrjinnän kieltävä lakimuutos tuo kirkolle "paineita".


Kristilliset arvot ja niihin vetoaminen ihmisiä eriarvoistettaessa ei ole uusi ilmiö. Ihmisiä on poltettu roviolla väärien mielipiteiden, väärän hiustenvärin, väärän seksuaalimoraalin ja väärien ajatusten takia ihan täällä Suomessakin, tosin ihan näin äärimmäisiä opetusmetodeja ei kirkko meilläkään nykypäivänä suosi.


Uskonnollisen ahdasmielisyyden takia kuolee ihmisiä ympäri maailmaa. Iranissa on vielä 2000-luvulla tapana tuomita aviorikoksen tehneitä naisia kuolemaan kivittämällä heidät hengiltä. Joku tässä tietysti ihan asiallisesti saattaisi huomauttaa, että siellä päin maailmaa on eri uskonto. Syrjinnän mekanismi on kuitenkin täysin sama : kirkko katsoo asiakseen puuttua siihen, mitä ihmiset tekevät makuuhuoneissaan, ja haluaa aiheuttaa negatiivisia julkisia seuraamuksia.

Asennevamma tarttuu - meilläkin päin maailmaa heitellään kyynelkaasua Pride-paraatissa marssivien ihmisten silmille. Kannattaa muistaa, että vääränlaisiksi koettujen ihmisten kaasuttamisella on pitkät ja synkät historialliset perinteet.
Minullekin tulee jostain syystä Kirkonseutu-niminen lehti kotiin kannettuna. En ole moista läpyskää tilannut, mutta ilmeisesti kirkko harrastaa Lidlin ja S-Marketin tavoin eräänlaista katealuemainontaa : Viikon erikoistarjous, saarna ilmaiseksi ja tilkka viiniä päälle, kotimatkalla broilerin rintafilee S-kaupasta 5,99 kilo?

Tavallisesti tämä aatteellinen julkaisu menee kissanhiekka-astian pohjamateriaaliksi ilman perinpohjaista tutustumista, mutta innostuin lukemaan sen läpi nyt kun kirkon imagoasiat ovat loistaneet kirkkaina lööpeissä.


Julkaisun mukaan kirkko järjestää mm. kursseja terveestä seksuaalisuudesta evankelisessa opistossa. (Perheniemen evankelisen opiston kurssit: "Terve seksuaalisuus")

Tarkoituksena on ilmeisesti poistaa orastavat homoseksuaaliset tai muut kierot taipumukset mätkimällä ns. "raamatulla päähän" kursseille osallistuvia ihmisparkoja.

Aika hyvin, kun ottaa huomioon, että kirkon palkkalistoilla on tälläkin hetkellä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittuja työntekijöitä. IL julkaisi elokuun lopussa uutisen, jossa perheellinen, helluntaina herännyt pappismies oli käyttänyt hyväksi 15-vuotiasta tyttöä, ja saa tästä huolimatta jatkaa virkaansa keski-suomessa koska on tehnyt parannuksen.

Avioliiton ulkopuolinen lasten paneminen on siis kirkon virallisen kannan mukaan ihan okei, mutta kahden aikuisen naisen tai miehen rakkausavioliitto on perverssiä toimintaa?

Hyi helvetti. Ja tätä opetetaan peruskoululaisille valtion rahoilla?


Lisäys 14.10:
http://areena.yle.fi/video/1354542

-Tässä videossa keskustellaan kirkon suhteesta homoihin ja avioliittoon. Mielipidekilpailussa kunnostautuvat mm. Päivi Räsänen (kd) sekä Pentti Oinonen (ps). Jos haluatte äänestää eduskuntavaaleissa ahdasmielisyyden ja kapeakatseisuuden puolesta, kehotan laittamaan nämä nimet muistiin.-Pastori-

4 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Onneksi tällaisen entisen tekouskovaisen kristityksi kastettu tyttö ei ainakaan ekalla luokalla ota tuota kirkon oppia kovin innolla vastaan. "En tykkää Jeesuksesta, enkä usko edes Jumalaan." Ihan järjellä ajateltuna on päässyt tuohon tulokseen, en edes ole Jeesusta haukkunut itse.
Teemu

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni herra Pastori (niin tosiaan Pastori) on kerrankin (usean harha-ammuksen jälkeen) päässyt asian ytimeen, nimittäin luin koko kurnutuksen tajuamatta siitä(taaskaan) yhtään mitään.

Jatka samaan malliin!

terv,
nimim. Usko(llin)en rivi(en)(välistä)lukija

Pastori kirjoitti...

Teemu : Hienoa, että pikkuneiti osaa ilmaista selkeästi kantansa asioihin!

Anonyymi : vaikea arvata kuka tämänkin on kirjoittanut ;D

Pastori kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.