sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Pysähtynyttä valvontaa

Käytin hieman aikaa ns. sisällöntuottamiseen ja pistin sivuston ulkomuodon remonttiin. Uutena lisäominaisuutena on myös tunnisteet, joista käsin voidaan lukea lisätietoa esim. vampyyreista, helvetinkoneista tai Finlandersista. Tietänette kyllä miten homma toimii.

Pimp my blog - hommaa elämä. No joo. Tähän voinee käyttää lisääkin aikaa tulevaisuudessa, katsotaan miltä nahan luominen lukijoista vaikuttaa. Ähem, mennäänpä päivän puheenaiheisiin.Viime päivinä tapetilla on ollut mielenkiintoinen uusi bisneskonsepti nimeltä yksityinen pysäköinninvalvonta.

Valvontaa! Sitähän meillä perkele tarvitaan. Entisaikaan oli kyläyhteisöt juoruämmineen, sitten kaikenmaailman Urho Kekkosen masinoimat byroot jotka katsoivat vähän journalistien ja poliitikkojen suunliikkeiden perään, sitten tulivat kamerat, myymäläetsivät, STV, automaattinen nopeusvalvonta ja nettipoliisit. (Jos löydätte nettisivujenne seurantatililtä merkinnän SM/poliisi, se ei tarkoita nahka-asuja ja kumipamppuja, vaan jotain ihan muuta.)

Kerrostalokyttääjät - niminen nettisivusto vaali kunnioitettavalla ryhdillä kyttämisen ja naapurivalvonnan perinteitä. Sivua ei valitettavasti enää päivitetä. Siinä oli oiva kanava taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden tunnollisuuden mainostamiseen.

Kukapa ei haluaisi asua taloyhtiössä, joka saa kyttäystoiminnasta täydet 5 tähteä?No niin. hovioikeus kokoontui päättämään päivänpolttavasta asiasta ja päätyi tarkan tutkiskelun jälkeen sellaiseen ratkaisuun, että laissa säädetään yksiselitteisesti pysäköinnin- ja liikenteenvalvonnan kuuluvan viranomaisille.

Yhteiset pelisäännöt pitää olla. Tätähän ne taloyhtiöiden hallituksissa istuvat Erkit & Jormat monesti toitottavat. Nyt kuitenkin isännöitsijät ovat huolissaan valvonnan riittävyydestä, kun ParkPatrol pisti hanskat tiskiin. Ei kuulemma ole kannattavaa, kun vain joka kolmas maksaa enää laittomasti kirjoitetun pysäköintisakon. Mielestäni 33% maksuedustuskin on kuitenkin kohtalainen saavutus, kun se perustuu vain ja ainoastaan perisuomalaiseen nöyryyteen.Nyt siis pelätään valvonnan riittävyyden puolesta. Tämä on tietyssä ristiriidassa uutisoinnin kanssa, jonka mukaan monenlaista valvontaa on lisätty ammuskelutragedioiden jälkeen.
Uutiset kerovat kuinka tehdään tehostettua nuorisotyötä, ennaltaehkäisevää tarkkailua, koulukiusaamista vähentävää toimintaa, yms. hyödyllistä.

Mitä täällä sitten pelätään? Jos kaikkeen puututaan jo riittäväsi, mistä tulee luonnehäiriöisiä agressiivisia ja vaarallisia ihmisiä, jotka kaiken lisäksi pysäköivät ajoneuvonsa minne sattuu?
Eivätkö viranomaiset ja ammattikyttäjäät, kuten esim. poliisi tee töitään? Vai meneekö niiltä liikaa aikaa netissä surffaamiseen?

Jos menee, niin nyt niiaataan väärille asioille. Poliiseista kun valtaosa valmistuu suoraan kortistoon. Luulisi että kun valvontaa ja huolenpitoa lisätään, näillekin kavereille löytyisi töitä.
Vaikka sitten pysäköinninvalvonnasta - joskin moni saattaa tuumia että tärkeämpiäkin asioita valtakunnasta löytyy.


-Pastori-

Ei kommentteja: