tiistai 16. joulukuuta 2008

Uuden ajan Reality-TV

Tv-mainokset loppuvat ja ohjelma alkaa.

Rummut pärisevät kuin Dressmannin mainoksessa, teknonsiniset valonheittimet pyyhkivät ristiin studion lattiaa. Yleisö ulvoo. Colosseumilla janotaan verta.

- Hyvät television katselijat! Tervetuloa seuraamaan "Kun Mikään ei Riitä"-realitysarjan häikäisevän jännittävää finaalia! Jäljellä on enää kaksi yritysmaailman nälkäistä tuloksentekijää, myyntipäällikkö Pirjo Yrkyri ja team leader Niilo Uljaska! Vain toinen heistä voi voittaa pääpalkinnon - tuhdin osakesalkun ja johtajan viran uuteen ultramyyntitoimistoon!

Rasvainen Juontaja menee halailemaan finalisteja.

- Pirjo, mitkä on fiilikset?
- On aivan sikaupeeta olla täällä saakka, en olis ikinä uskonut että mä pääsen näin pitkälle työelämässä. Vanhemmat on ollu ihan ihanii kun ne on jaksanu tukea ja uskoa muhun.

Pirjo räpsyttelee tuuheita silmäripisiään kameralle. Kuva zoomaa yleisöön joka heiluttelee I Love Pirjo - pahvilappuja. Pirjo hymyilee leveästi ja vaihtaa jalan toisen päältä toiselle.

- Kotijoukkojen tuki on tärkeää. Isäsihän valmensi sinua yritysmaailmaan?
- Joo, siis mun faijahan on ollu konsulttina isoille paperifirmoille, ja se osas valmistaa mut näihin tiputuspeleihin. En mä olis pärjänny jos ei jo kotona olis kerrottu miten homma nykyään toimii!

Kuva kääntyy yleisöön jossa Pirjon isä vilkuttaa tahdikkaasti Armanin puku päällä ja Pirjon äiti itkeä tirauttaa onnen kyyneleen jonka hän kuivaa silkkihuiviinsa.-Mahtavaa, Pirjo. Entäs Niilo, mitä arvelet omista mahdollisuuksistasi?
- Mä uskon vahvasti mun omiin kykyihini. Mä olen johtanut jo pitkään mun tiimiä kohti suksessia, mä tiedän tän skenen trendit ja zsydeemit. Sitä paitsi mä pelaan golffia Jarin ja Jorman kanssa, ja niiltä saa niinku sisäpiiri-infoo siitä miten hommat skulaa.

- Aivan Niilo, luuletko että juuri tämä sinun nuorekkuutesi ja urheilullisuutesi sekä tietysi hyvät suhteesi ovat auttaneet sinut näin pitkälle?
- No, ei silleen, niinku mä sanoin ni omilla haboilla tässä on pääasiass skulattu. Mulla on kuitenkin vahvat visiot ja missiot siitä kuinka tehdään tulosta, ja mä oon tottunut vetää tiimii missä on tosi vahvoi yksilöitä ja kovii tuloksentekijöitä.

Niilo vahvistaa tämän nostamalla treenatun käsivartensa kohti kameraa ja nostaa manikyyrin viimeistelemän peukalonsa ylös. Yleisö ulvoo riemusta.

Ruudulla Rasvattu Juontaja lähenee vääjäämättömästi ahdistunutta katsojaa. Strobovalot välkkyvät. - Mennäänpä katsomaan miten kilpailijamme ovat matkan varrella pärjänneet, toteaa juontaja kiimaisesti.Isolla ruudulla alkaa pyöriä nopealla leikkauksella kuvasarjoja kuluneesta kaudesta.

- Pirjo, tässä näemme otoksia kuluneen kauden alkumetreiltä tähän päivään saakka. Avasit pelin hienosti CV:n täyttöosiolla.

Kamera seuraa kun Pirjo täyttää CV:nsä. Hän on 23-vuotias kolmen alan diplomi-insinööri jolla on yhteensä 21 vuotta työkokemusta. Hänen vahvuuksiinsa kuuluvat fanaattisuus yrityksen arvoja kohtaan, nöyryys sekä palvelualttius - johtoportaan naiminen pikkujouluissa (kukin erikseen tai kaikki kerralla) ylennyksen toivossa ei ole tälle hakijalle ongelma. Palkkatoiveekseen Pirjo esittää 5 euroa tunnilta ilman ylityölisiä.

Niilo taas on 25-vuotias itseoppinut yrityskonsultti, joka on aloittanut muiden neuvomisen jo hiekkalaatikolla. Hänen vahvuuksiinsa kuuluu täydellinen häikäilemättömyys, muiden runttaaminen pois tieltä fyysisillä avuilla, sekä vahva tiettyjen alojen verkoston tuntemus. Hänen palkkatoiveensa on 1,3 miljardia kuukaudessa, koska "parhaat tienaavat eniten". Niilo on selvinnyt voittajana jo useista pahoinpitely- ja petossyytteistä ja on todellinen selviytyjä.


Kamera maalailee kuvia joissa kaksikko nähdään uljaina profiileina eri tilanteissa, viulut soittavat taustalla tunteisiin vetoavaa harmonista musiikkia.


Nähdään hienoja tilannekuvia kuluneen kauden ajalta. Tässä Pirjo kättelee vanhaa pomoaan hyvästiksi lähtiessään koitokseen. Pirjo saa yllättävän puolentoista vuoden bonuksen hyvästä työstä. Pomo saa muistoksi nipun valokuvia Pirjosta ja itsestään.

Tässä Niilo poseeraa valkaistuine hampaineen parhaan työkaverinsa kanssa, joka kuoli traagisessa leivänpaahdinonnettomuudessa heti kun oli luopunut osakkuudestaan Niilon firmassa. Musiikki muuttuu uneliaan surumieliseksi. Näytetään stillikuvaa, jossa yhden kilpailijan naaman yli vedetään punaiset henkselit.Tässä Pirjo tekee pitkää päivää, kamera herkuttelee lähikuvilla kun Pirjon sormi amputoidaan neuvotteluhuoneessa sormen hermoston tuhouduttua 68-tuntisen pörssisivustojen klikkailun jälkeen. Pirjo näyttää voittajan merkkiä ehjällä kädellään kun häntä viedään ambulanssiin. Pirjon opponentti hyppää asfalttiin Suomen Pankin talon katolta ja halkaisee kallonsa. Jälleen kuvaa henkseleistä.

Kamera siirtyy taidokkaasti ns. cross-fade-efektillä mytystä syrjäkujalle, jossa Niilo potkii maassa makaavaa kilpakumppaniaan kylkiluihin samalla kun hänen palkkaamansa huumeveikot rusikoivat kovia kokenutta opponenttia rengasraudoilla ja pesäpallomailoilla.

Yksi kerrallaan kilpailijat katoavat leaderboardilta ja jäljelle jää vain kovin ja antaumuksellisin kaksikko : P.Yrkyri ja N.Uljaska.


- Ja nyt hyvä yleisö... ON FINAALIN AIKA! Julistaa juontaja, liikkuu teatraalisesti kuin Mefistofeles konsanaan ja vetää purppuranväriset verhot auki. On kuoleman hiljaista, kun vakava ja arvokas hahmo laahustaa lavalle.

Suuri Johtaja.

Suuri Johtaja tarkkailee tilannetta hetken arvioivasti, ja vetää sitten taskustaan esille kuivettuneen ranskanleivän. Yleisö pidättää hengitystään. Suuri Johtaja nakkaa leivän studion lattialle ylimielisellä ranneliikkeellä.

- PARAS VOITTAKOON!!!!! kirkuu juontaja, ja kilpailijat käyvät toistensa kimppuun. Pirjo onnistuu sipaisemaan Niilolta kummatkin silmät päästä tekokynsillään, mutta Niilon raskas koukku murskaa samalla hänen leukaluunsa. Niilo käy raivokkaasti Pirjon kimppuun ja alkaa puristaa elämää pihalle tämän kurkkutorvesta. Pirjo taistelee ankarasti vastaan, ja potkaisee Niiloa munille.

Niilon ote irtoaa hetkeksi. Pirjo livahtaa ketterästi ylös Niilon alta ja alkaa hakata Niiloa studiotuolilla otsaan. Niilon kallo rutisee liitoksissaan kun hän ottaa muutamia tehohoitoa vaativia osumia kasvoihinsa. Tarmokkaasti Niilon onnistuu kuitenkin kiskoa Pirjolta jalat alta, sillä seurauksella että Pirjo kaatuu selkäranka edellä juontajan metalliseen pöydänkulmaan. Ranka napsahtaa ja taistelu hellittää hetkeksi.

Kamera seuraa nyt kahta lattialla kohti ranskanleipää raahautuvaa kilpailijaa ja Dressmann-rummut pitävät infernaalista meteliä. Avomurtuma selkärangassa vie veronsa, eikä halvaantunut Pirjo pysty enää kivuiltaan etenemään. Onko Niilo voittaja?

Loppumetreillä kuitenkin tapahtuu traaginen käänne - Niilon konttorituolista saama aivovamma saa miehen sekavuustilaan ja hän menettää suuntavaistonsa. Niilo tarttuu edessään roikkuviin naruihin päästäkseen ylös, mutta sadan kilon painoinen studiovalaisin tippuu hänen niskaansa ja murskaa hänen kallonsa veriseksi möhjöksi studion lattialle.

Pirjo ojentelee anovasti käsiään kohti leipää, ja Suuri Johtaja saapuu julistamaan voittajan.
- Nonnniiiin Pirjooo!!! Juontaja liihottelee näyttämölle.
- Miltä nyt tuntuu?

- Siis.... niinku... tosi hyvältä... Ihan uskomaton fiilis.... ähisee Pirjo hymyyn puserrettujen valkaistujen hampaidensa välistä.

- MEILLÄ ON VOITTAJA!!!!

Äkkiä Suuri Johtaja kuiskuttaa jotain juontajan korvaan. Juontaja rypistää otsaansa ja neuvottelee hetken mikrofonin kuulumattomissa Johtajan kanssa.

- Hyvä studioyleisö, näyttää siltä, että Pirjo onkin diskattu!
Yleisö kohahtaa hämmästyksestä, samalla kun Suuri Johtaja kaivaa Lugerin taskustaan ja ampuu Pirjoa takaraivoon.

- Juuri saamamme tiedon mukaan vajaakykyistä henkilöä ei voida kelpuuttaa uuden ultramyyntitoimiston johtoon. Näyttäisikin siltä että paikka jäi avoimeksi.
- Kuka Teistä, rakas yleisö, haluaa yrittää?


Lähetys päättyy veriseen mellakkaan. Kappaleiksi revitty ranskanleipä lentää stillikameraan ja kaataa sen. Ruutu pimenee, krediitit ilmestyvät. "Kun Mikään ei Riitä"-ohjelman tekijätiimi kiittää. Ja seuraavaksi mainoksia.-Pastori-

2 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Huihaa!
Hyvä Pastori, Ferrari on koville jätkille ainoa palkkio. Yritysmaailmassa ei mammarit ja vellihousut pärjää. Muusikonrentut ja kohteliaasti kanssaihmisille puhuvat ovat pohjasakkaa, nälkäinen tuloksentekijä on se jota haemme.

Suuruudenhulluus on sopiva asenne,
jos haluat muutoksen eturintamaan!
www.netbooster.fi/kam

Näin homma etenee ja niin sen pitääkin olla.

Pastori kirjoitti...

Hmm, pitäisiköhän hakea paikkaa? Saisin ilmeisesti Ferrarin ja saisin v****illa ihmisille?