torstai 29. tammikuuta 2009

Kieltoja ja Jeesustelua

Viimeiset hetket alkavat olla käsillä. Kädet tärisevät, katse kohdistuu taivaisiin, kello tikittää seinällä ahdistavasti. Vielä vähän aikaa.

Tipattoman tammikuun loppuun saakka tarpovat voivat vielä tsempata ja pitää lupauksensa. Ajatus on kaunis, mutta tekopyhä.

Yleensä tipatonta tammikuuta seuraa onnistuneesti Huureteinen Helmikuu, Maltainen Maaliskuu, Humalainen Huhtikuu sekä Tolkuton Toukokuu. Kesä meneekin siihen perään sitten ihan lähinnä ryypätessä.


Ihmisellä on jännittävä sisäänrakennettu psyykkinen mekanismi, joka legitimoi normaalin perustörttöilyn sillä, että ihminen pysty olemaan törttöilystä vähän aikaa erossa - kun en nyt juuri typerehdi, olen parempi ihminen. Tätä todellisuuden väistelyä tämä tipattoman kanssa puuhaaminenkin pääasiassa on. Tosiasiassa olisi vähemmän haitallista dokata vaikka koko tammikuu yhteen yöhön ja olla sitten tipattomalla loppuvuosi.Kopotellaanpa ontuvaa aasinsiltaa pitkin käsittelemään tekopyhyyttä sinäänsä.


Samaa itsensäpyhittämiskaavaa noudattaa myös niinkutsuttu Jeesustelu, jossa ihmiset tarttuvat johonkin päivänpolttavaan asiaan ja demonisoivat sen voidakseen olla väkevästi jostain asiasta samaa mieltä kuin kaikki muutkin. Kuten nyt vaikkapa tämä taannoin riehunut keskustelu käsiaseiden täyskiellosta.


On toki traagista, että maailmassa on psyykkisesti epävakaita yksilöitä, jotka tekevät pahoja asioita. Jostain syystä Ihmiset - tuo joukko vaarallisia panikoivia eläimiä - tuntuvat kuitenkin ajattelevan, että jos kaikki epävakaat yksilöt voidaan jotenkin kategorioida ja eristää, mitään pahaa ei enää koskaan tule tapahtumaan.

Valitettavasti tämä ei perustu todellisuuteen, vaan valheelliseen kuvitelmaan siitä, että kun sinnikkäästi touhutaan ja kielletään, asiat tulevat olemaan tulevaisuudessa hienosti. Kuten tipattomassa tammikuussakin, tässäkin oleellista tuntuu olevan se, että kun vähän aikaa puuhastellaan oikein kovasti, voidaan sitten taas loppuvuosi elellä ihan rauhassa kun on ensin oikein todistetusti pistetty tuulemaan.Viime aikoina lehdistä on voinut lukea toinen toistaan kaameampia tarinoita ihmisistä jolla on lähtenyt ison pyörän hihna luistamaan. Yksi yläpäästään sairastunut hyökkäsi päiväkotiin puukko kädessä ja lahtasi lapsia ja hoitajia, toinen pätki samuraimiekalla kaverinsa, kolmas käytti pesäpallomailaa raakaan väkivaltaan ja niin edelleen.Kuten arvata saattaa, keskustelufoorumit - nuo kansan syvien rivien älykkyysosamäärien järkähtämättömät mittarit - on nyt valjastettu helvetilliseen huutoon ja poruun jonka kohteena on puukkojen ja miekkojen kieltäminen. Ihmetellään avoimesti miten on mahdollista, että kuka tahansa voi ostaa veitsiä ja miekkoja ilman mitään lupia.

Jeesustelussa oleellisinta ei olekaan järjenkäyttö, vaan tunteisiin vetoava huolestunut hysteria. Oli kyse sitten metsästysaseista, ydinvoimasta tai lapsista, Jeesustelija käy hyökkäykseen totuuden miekka ja hyveen kilpi aseinaan - unohtaen samalla housut nilkkoihin ja järjen narikkaan.


Kaikki mahdollinen voidaan toki kieltää. Eri asia on sitten se, onko siinä mitään järkeä. Järjettömimmät keskustelupalstoilla vastaan tulevat ehdotukset ovat typeryydessään häkellyttäviä : "Kuka muka tarvitsee puukkoja kotona, kun leivän ja kinkun voi ostaa valmiiksi siivutettuna?"

Vetää hiljaiseksi.

Kun yrität kertoa Jeesustelijalle, että ihmisen maalaisjärkeen pitää voida luottaa, että esim. veitsiä voi käyttää askarteluun, hän luo sinuun säälivän katseen ja repii esiin argumentin tyyliin :

"Susta on siis ihan okei, jos samuraimiekkoja myydään koululaisille?".

Tässä vaiheessa argumentointi on jo niin pahasti perseellään että keskutelu menettää merkityksensä. Sama toistuu missä tahansa tunteisiin vetoavassa kontekstissa, vaikkapa tässä parin vuoden takaisessa seksin ostokieltoasiassa. Jos kritisoit häärääjää, olet vähintäänkin parittaja ja seksiaddikti joka haluaa riistää naisparkoja.

Kun vouhotus saavuttaa infernaaliset mittasuhteet, pistää järkikulta hatun päähän ja lähtee ovesta ulos.


Tarvitsemme selkeästi lisää kieltoja ja määräyksiä. Uusi kieltolaki tänne ja heti. Tässä alustava kieltolista jolla turvataan meidän kaikkien hyvinvointi :


Puukotus? Kielletään kaikki teräaseet.
Pahoinpitely pesismailalla? Kielletään urheilu.
Kolari? Romutetaan kaikki autot.
Tappelu? Julistetaan ulkonaliikkumiskielto.
Väkivaltaisia kakaroita? Kielletään tv, musiikki ja pelit.
Poliisin virkavirhe ampuma-aseasiassa? Lopetetaan poliisilaitos.
Talousrikos? Kriminalisoidaan yrittäjyys.
Saatananpalvojien tekemä murha? Kielletään kaikki uskonnot.

Siitä se lähtee. Lisää ehdotuksia otetaan vastaan. Jos oikein kovasti yritetään, saadaan elämästä Suomessa varmasti vielä monin verroin hankalampaa.


Siinä on sitten otollista kasvualustaa seuraaville häiriintyneille.-Pastori-

2 kommenttia:

kalervo kirjoitti...

Voi Jeesus, miten järkevää. Kielletään ihmiset, niin ei ole ongelmia ja luonto pääsee taas helpommalla.Lennu

Keittiölohikäärme kirjoitti...

Lennu on oikeassa, mutta ihmiskielto jää vielä hieman torsoksi ja on lisäksi lähtökohdiltaan suorastaan rasistisen syrjivä.

Kieltää tulee myös karhut, sudet dobermannit ynnä muut pedot, jotka ovat helkutin vaarallisia. (Yleensä lähinnä pääkaupunkiseudun päiväkotilapsille, mutta nehän nyt ovat pilalla jo muutenkin.)

Kettu syö oravan. Kielletään kettu. Orava syö käpytikan kävyt. Kielletään orava. Käpytikka nokkii kuuseen reiän ja kuusi kärsii. Tikka kiellettävä. Kuusi kaatuu sienen päälle ja sientä sattuu. Pois kuuset. Ja niin päin pois.

Kaikki elämänmuodot täytyy kieltää, ettei kenellekään vaan satu mitään tai tule paha mieli. Jotta eiköhän oteta asiasta YHDESSÄ VASTUU, haeta jokainen osaltamme kanisteri bensaa ja laiteta asiat järjestykseen!
;)