torstai 22. syyskuuta 2016

Vielä sananen natseista


Eräs turha kuolemantapaus

Jotkut kokevat edelleen suurta tarvetta vähätellä äärioikeston (uusnatsien) suorittaman kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn vakavuutta vertaamalla sitä pakolaisten suorittamiin rikoksiin. Tyypilliset argumentit ovat jotakuinkin tällaisia : "Jos muslimeja/ somaleita/ ulkomaalaisia/ laita-vihaamasi-ihmisryhmä-tähän ei otettaisi maahan, jäisi niin ja niin monta raiskausta/ tappoa/ ryöstöä /mieltäni-kuohuttava-rikos tekemättä".Jos tämä ei ole tyylipuhdasta rasismia, silloin sitä ei ole mikään. Argumenttien keskeinen väite on näet tällöin, että kaikkien ei-syntyperäisten suomalaisten ominaisuuksiin kuuluu rikollisuus monissa eri muodoissa. Melko Halla-Aholainen ajatus.

Vaatii melko kovapäistä maailmankatsomusta ajatella esimerkiksi, että islaminuskoiset, joihin kuuluu 23% maailman väestöstä, noin 1.6 mrd ihmistä, käyttäytyvät kaikki tietyllä, ennakoitavissa olevalla tavalla. Tosiasiassa kukaan ei osaa ennustaa luotettavasti edes sadan ihmisen otannasta, mitä heidän päässään liikkuu, oli kyseessä mikä eettinen tai uskonnollinen ihmisryhmä tahansa. Jos ajattelet toisin, katso peiliin ja mieti kovasti miksi.

Sen sijaan ei vaadi suurtakaan ymmärrystä oivaltaa mihin uusnatsien toiminta perustuu ja mikä heidän agendansa on. Tapahtumien keskiössä ollut SVL kertoo sen avoimesti : olemassaolevan demokraattisen järjestelmän korvaaminen uusnatsien omalla ideologialla, aseellisen väkivallan keinoin.

Yksittäisten ihmisten suorittamia rikoksia ei voida estää ennalta. Hulluja, rikollisia ja kusipäitä on aina ollut ja tulee aina olemaan, eikä tämä tilanne muutu vihaamalla valikoituja ihmisryhmiä. Ainoa tapa vähentää pahoinvointia on lisätä hyvinvointia, ei vihaa.

Sen sijaan väkivallan nimeen vannovien äärijärjestöjen olemassaoloon voidaan ja pitääkin puuttua lain sallimien keinojen rajoissa. Tarvitsemmeko me ihan oikeasti uusnatseja yhteiskunnassamme? Onko tällä aatteella mielestänne jotain annettavaa meille kaikille?

Haluatteko henkilökohtaisesti saada turpaan, puukosta tai kaasua väärien mielipiteittenne takia sitten kun homma siirtyy seuraavalle tasolle?Ajatuksia herättävää lukemistoa aiheesta löytyy mm. seuraavista linkeistä :

Asema-aukion pahoinpitely
Johtiko vastarintaliikkeen välikohtaus kuolemaan Helsingissä
Uusnatsit ”soittivat suutaan” kansanedustaja Ben Zyskowiczille Asema-aukiolla: ”Onni, etten käynyt niiden kanssa vänkäämään”
Tällainen on SVL: Väkivaltainen natsijärjestö
Poliisilta uutta tietoa: Uusnatsit eivät valinneet Jyväskylän pahoinpitelyn kohteita sattumalta
Jyväskylän pahoinpitelyn uhri uusnatseille kirjastopuukotuksesta tuttu
Suomen vastarintaliike
Uusnatsit pahoinpitelivät miehen Hartolan markkinoilla
Paikallisten pahoinpitely ja yhteistyö immosten kanssa osa natsien kasvustrategiaa
Uusnatsit riehuivat Jyväskylässä - kolmea pahoinpideltiin
Natsiliike laittomaksi
Miksi uusnatsit pääsivät Hartolan markkinoille?
Uusnatsit levittivät varoituslappusia Koskelan vastaanottokeskuksen lähistölle
Äärioikesito-oikeudenkäynti: Hyökkääjät olivat varustautuneet suojahanskoilla, suojalaseilla, luotiliivillä ja puukolla
Pride-kulkueeseen sumutettiin pippurikaasua Helsingissä

Nazi daggers, SS hats and a hangman's noose: On night patrol with the 'Soldiers of Odin', neo-Nazi led vigilantes vowing to 'keep Europe's women safe from migrant sex attacks'
Finnish Neo-Nazi youths marching and Sieg Heiling
Finnish Neo-Nazi Accused of Killing Man at Demonstration
Finland’s neo-Nazis face off against pro-refugee huggers

Klamydia - Sementtiin

Jorieskolin.com
Uuninpankkopoika / Image-Pastori-

Ei kommentteja: