tiistai 17. maaliskuuta 2009

Nälkäisiä tuloksentekijöitä

Puhuvat että on lama. Tarkoittanevat kuitenkin taloudellista, eikä sitä henkistä mikä on vaivannut jo vähän pitemmän aikaa. Henkisen köyhyyden mittarina voidaan pitää esim. mainostauluja ja niiden arvomaailman suhdetta kuluttajiin. Parhaat ohilyönnit saadaan aikaan, kun mainostaja aliarvioi mainoksen kohteen, siis kuluttajan, järkikultaa. Tähän kun vielä yhdistetään todellisuudesta vieraantuneet poliitikot, niin johan lähtee.

Hiljattain törmäsin kadunvarrella hilpeään mainokseen jolla oli lähdetty rakentelemaan raskaan sarjan laskusuhdanteen torjuntaa. Taulusta minua toljotti demoniset kasvonpiirteet omaava säästöpossu, jonka vampyyrin suuhun oli laitettu teksti : "Älä ruoki lamaa".

Mainoksen kantava ajatushan on tietenkin se, että vietettäisiin kulutusjuhlaa huolimatta siitä että nyt on vähän kireät ajat. Voihan olla että oman osakesalkun arvo on tippunut edellisvuodesta, eikä varaa ylimääräiseen Thaimaan lomaan ole. Näin ainakin kuvittelen kokoomuslaisten lärspepien ajattelevan. Mitään varmaa käsitystä asiasta minulla ei ole, sillä ainoa salkku minkä omistan sisältää vanhoja veropapereita ja yhden asunto-osakkeen josta minulla on vielä 40 tonnia velkaa. Niinpä voin vain vetää johtopäätöksiä siitä mitä lehdissä lukee.


Toisin kuin maatamme johtavat ääliöt ajattelevat, kaikilla ei ole varaa viettää ylimääräistä joulua lamantorjunnan verukkeella. Yllättävän usealla on nimittäin nyt ennenaikainen kesäloma, potkunkuva persuksissa ja työnhaku päällä. Potkuja saavat niin luottamusmiehet kuin raskaana olevat naisetkin. Huumorintajuisimmat yritykset maustavat erokirjeet hymiöillä ja toivottavat erotetuille hyvää työpäivää. Tälläisen työpäivän hyvyys riippuu toki pitkälti siitä oletko osakkeenomistaja vai työtön duunari.Onneksi töitä on tarjolla vaikka millä mitalla. Esim. www.mol.fi -palvelussa on jatkuvasti vähän yli kolme sivua myyntiedustus- ja puhelintöitä tarjolla. Kahdessa ilmoituksessa kolmesta etsitään nälkäisiä tuloksentekijöitä joille myynti on asenne ja jotka haluavat olla osana nuorekasta ja dynaamista työympäristöä jossa reippaat ja ulospäinsuuntautuneet supermyyjät vilkuttelevat leijonankynsiään. Jostain syystä 30 vuotta paperiteollisuuden prosessikattilaa vahtineet työttömät eivät lämpene myymään "asiakaslähtöisiä ratkaisuita haastavassa b2b-ympäristössä" puhtaalla provisiopalkalla. Vanhanaikaiset dinosaurukset kun luulevat vielä erheellisesti, että työmaalla oleskelusta pitäisi maksaa palkkaa.

Nämä vastahankaiset työnvieroksujat sitten viisaampiensa harmiksi yhtäkkiä kieltäytyvät kuluttamasta vedoten siihen että ei ole rahaa. Eivät mokomat ruojat ymmärrä mitään kansantaloudesta. Onneksi meillä on kuitenkin niin neuvokkaita poliitikkoja, että heiltä ei jää ns. uuniperuna pellille näinkään vaikean tilanteen edessä.

Intohimoisena hiihtäjänä tunnetun edesmenneen presidentti Urho Kekkosen henkinen reinkarnaatio, ihme hiihtäjä Matti Vanhanen keksi, että valtiontalous voidaan taata sillä, että pakotetaan ihmiset pysymään töissä lainsäädännön keinoin. Tässä on kuitenkin omat ongelmansa. Kansalaisia on nimittäin hankalaa kieltojen avulla estää kuolemasta työnsä ääreen. Tämä raukkamainen ja epäsolidaarinen verojenkiertometodi kun on sellainen, että kun se viimeinen valomerkki napsahtaa, ei raadosta saa enää irti rahaa valtiolle vaikka kuinka maanittelisi.

Onneksi on olemassa tehokkaampia ja humaanejampiakin keinoja lingota ihmisistä euroja irti.

Voidaan esimerkiksi pohtia ministerivoimin keinoja, joilla saataisiin ihmiset hyväksymään se tosiasia, että joku vie heidän rahansa. Kun tämä saadaan onnistumaan, ihmiset on helppo pitää tyytyväisinä. Ei ihmisiä varmaankaan kiinnosta miksi ruoka on kallistunut 20 prosenttia vuodessa ja kenen taskuun rahat on laitettu. Nämä ovat ministeritason asioita, joilla tavallisten lypsylehmien ei kannata ylikoulutettua päätään vaivata.

Otetaan vaan kiltisti psyykenlääkkeet, laitetaan Tenavaipat paikoilleen ja lähdetään muiden 70-vuotiaiden kanssa pirtsakka, kireä hymy naamalla myyntikonttorille tekemään tulosta. Aamupuuro kannattaa jättää syömättä - parhaat provisiot syntyvät nälkäisinä.


Ote Myyntifirma-Suomi-Sanakirjasta:
- nälkäinen tuloksentekijä = työstä ei makseta palkkaa
- myynti on asenne = jos et myy tarpeeksi, saat potkut
- nuorekas työympäristö = jos olet ruma/et anna pomolle, saat potkut
- dynaaminen työympäristö = ovi käy hyrrän lailla kun väki vaihtuu
- reipas työntekijä = sinun oletetaan tekevän töitä 24/7 ilman eri korvausta
- ulospäinsuuntautunut = jos olet ruma/et kikata hysteerisesti, saat potkut
- näyttää kyntensä = jos et kuseta asiakkaita pyyteettömästi, saat potkut


Hyviä työpäiviä, hymiöllä tai ilman.-Pastori-

3 kommenttia:

Samppa kirjoitti...

Asian ytimessä :D

Simo-Setä kirjoitti...

Joudun puuttumaan Arvon Pastorin viimeisiin lauseisiin:"- näyttää kyntensä = jos et kuseta asiakkaita pyyteettömästi, saat potkut"

Kukaan ei kuseta ketään pyyteettömästi.

Ehdotan, että sana "pyyteettömästi" korvataan sanalla: "häikäilemättömästi"

Kiitos ja hyvää yötä.

Pastori kirjoitti...

Arvollinen Simo-Setä, täsmennys lienee paikallaan.

Pyyteettömällä kusettamisella tarkoitin toki "työnantajan" suhdetta alaiseensa - pyyteettömyyden kokemus syntyy siitä tosiseikasta, että tälläinen työnantaja ei maksa palkkaa luokattoman sonnan myymisestä, mutta odottaa silti "työntekijän" omaksuvan omat arvonsa - eli kohtelemaan asiakkaana pidettyä uhria kolikkosäkkinä johon puhkotaan sanan säilällä reikiä jotta arvokas nektaari eli raha saataisiin imettyä parempaan talteen - "työnantajan" liiveihin.