perjantai 25. syyskuuta 2009

Ministereitä ja Tukiaisia

Oletko ikinä miettinyt, kuinka paljon rahaa mainostoimistot ottavat siitä, kun jonkin henkilön pärstää näytetään lehdissä ja televisiossa kuukausitolkulla? Suomalaiset puolueet maksavat vähintään joka neljäs vuosi imagonsa kasvojenkohotuksista tolkuttomia summia. Sen sijaan, että keskityttäisiin hoitamaan niitä töitä, mitä nämä Suomi OY:n vaaleilla valitut kipparit on palkattu tekemään, nämä keskittyvät lähinnä sättimään toisiaan, nostamaan palkkioitaan, ja tekemään suunnitelmia siitä, mitä sillä mahdollisella ensi kaudella voitaisiin ehkä jonain päivänä ryhtyä tekemään.

Peruspointti on tämä : Ihmiset, jotka on valittu hoitamaan tämän maan yhteisiä asioita, eivät ole tehtäviensä tasalla, ja me kaikki maksamme itsemme kipeiksi seuratessamme tätä pelleilyä. Ihmiset eivät ole kiinnostuneet politiikasta, koska kokevat voimattomuuden tunnetta seuratessaan väistelyä, unohtelua, kiertelyä, muistikatkoksia ja paskapuheita tv:stä ja lehdistöstä.

Ministerit ja totuuden puhuminen on viime aikoina näyttänyt tältä :

Anneli Jäätteenmäki puhui niin totta kuin osasi. Pääministerin ura loppui 68 päivän jälkeen kun hevonpaskasta rakennetussa labyrintissä nousi seinä pystyyn. Entinen varatuomari ja oikeusministeri ymmärsi, mitä lakikirjassa mainittu maineeltaan moitteeton Suomen kansalainen tarkoittaa, ja erosi ihan itse.

Ulkoministeri Ile Kanerva kannatti pehmeitä arvoja, ainakin mitä tulee omaan ja tekstiviestien kohteena olevan Tukiaisen Jossun järjenjuoksuun tulee.

Tukiaisia ovat saaneet muutkin politiikan ykköshahmot, esim. tämä Vanhasen Matti. Ilkka yritti saada Tukiaista tekstiviesteillä vähän samaan tapaan kuin köyhät ja opiskelijat lähestyvät erilaisia vippifirmoja. Korkojen kerahan näitä viestejä sittemmin makseltiinkin. Vanhasen Masa oli paremmin perillä asioista, ja ymmärsi vipata suoraan kansalta ilman viivästyskorkoja.

Päämies itse ei muista näistä asioista mitään, mikä on sikäli arveluttavaa, että yleensä muistinsa saunailloissa menettävät muut kuin absolutismin nimeen vannovat henkilöt. Ehkäpä tässäkin on tehty taas kuuluista lehdistön ja median väärintulkinta ja tosiasiassa ainoa absolutia onkin se, mikä valuu istuvan pääministerin suusta ulos, ei sisään.

Vanhanen on muun ökyilynsä ohessa valitellut, ettei näistä ministerin hommista edes tienaa kunnolla. Monet yksityispuolen yritysjohtahat tienaavatkin oikeasti enemmän. Ajatellaanpa vaikka Audi-miehenä tunnettuksi tullutta Esko Kiesiä.

Audi-mies joutui eroamaan puheltuaan pehmoisia Anna-lehdessä, vaikka tienaakin huomattavasti enemmän kuin istuva pääministeri. Audin muu yritysjohto oli sitä mieltä, että firman edun kannalta on hyvä että Kiesi lähtee.

Kuitenkin henkilö, joka luotsaa käytännössä koko Suomi Oy:n toimintaa katsoo voivansa istua kaikessa rauhassa pallillaan kuin tatti sammaleessa, vaikka hän on on valehdellut, unohdellut, puhunut valikoitua totuutta, muistanut väärin, selitellyt, kärsinyt akuutista dementiasta, kestittänyt rikoksesta epäiltyjä vaalirahoittajia ja myöntänyt runsaskätistä avustusta häntä vaaleissa rahoittaneille tahoille (Iltalehti 25.9.2009). Hyvä Suomi.

Ja kaiken tämän maksaa kansa (= Sinä, Minä, Me Itse), omasta pussistaan - veroina - puoluetukina ja muina korruptioinstrumentteina - jotta saamme samat naamat istumaan taas seuraavat 4 vuotta eduskunnassa valehtelemassa meille. Voimme nukkua yömme rauhassa kun leikimme, että tällä laivalla on kapteeni, joka tietää minne ollaan menossa.

Taannoin lehdet uutisoivat, että Suomi on euroopan vähiten korruptoitunut maa. Ainoa istuva pääministeri, joka ei suostu eroamaan tehtävästään vaikka enemmistö kansasta näin haluaisikin on tietääkseni Italian ykköstykki Silvio Berlusconi. Melkoisia velikultia molemmat. Nythän puhutaan jo koko eduskunnan hajottamisesta tilanteen rauhoittamiseksi.

Tässä hieman lisää linkkejä jotka kertovat Vanhasen kansansuosiosta :
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Kansa on tyhmää, eikä ymmärrä mitään. Siksi ehdotankin että ajankohtaistetaan hieman valtiojohdon sanastoa vastaamaan paremmin kansan syvien rivien ymmärrystä ja näkemystä päivän politiikan nykytasosta.


Tulevien, toivottavasti ennenaikaisten eduskuntavaalien jälkeen meillä on avoinna eduskunnan Paskapuhemiehen sekä kusipääministerin virat. Näihin virkoihin ei liene vaikea löytää ehdokkaita näistä vanhan linjan konkareista.-Pastori-- Päivitys 29.9.2009 -

Vanhasen talonrakennuspuuhia, joissa on ilmeisesti käytetty maksajana Nuorisosäätiötä, tarkastellaan nyt rikostutkinnan keinoin. Mikä ilon päivä. Nyt selvitetään oikein poliisivoimin, onko pääministerimme roisto vai ei. Paljonkohan nuorisosäätiötä tukeva RAY antaisi tälle vedonlyöntikohteelle kertoimeksi? Jos (ja toivottavasti kun) syyllisyys saadaan näytettyä toteen, on vihdoin aika antaa Matin mennä. Lisäksi voidaan miettiä, tarvitseeko Suomi pääministeriä, jonka toimia tutkitaan poliisin voimin.

Ei kommentteja: