keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Sana on Vapaa

Päädyin jälleen kerran vetelehtimään netin uutistarjonnan ääreen ja tätä kautta luonnollisesti seuraamaan USA:n presidenttikisan loppusuoraa. Hihittelin itsekseni kun mietin Syvän Etelän peruspunaniskaa joka polkee tasajalkaa kiukusta, kun demokraattiehdokas, ja vieläpä epäilyttävästi Hussein-niminen tummaihoinen sellainen, tuli piru vieköön valituksi.

Sellaista se on Country Bob, kun porukalla päätetään. Demokratiaa. Ei auta kiukuttelu, eikä murhayrityksen suunnittelut, uusi pressa on valittu. Onnea voittajalle, sitä tullaan tarvitsemaan Yrjö TuplaVeen henkilökohtaisen PR-työn jäljiltä.Amerikkalaiset ovat aina olleet ylpeitä perustuslaistaan ja sananvapaudestaan. Kaikki meistä ovat varmasti nähneet lukuisia Hollywood-elokuvia, joissa vapauden puolesta uljaasti (ja kornisti) melttoavat jenkit suorastaan uhkuvat oikeudenmukaisuutta ja sisäistä sankaruutta puolustaessaan perusarvojaan - milloin mitäkin terroristia tai ulkoavaruuden örkkiä vastaan.

Siitä huolimatta perusjuntin on varmasti vaikeaa hyväksyä tilannetta. Vapaus valita on juntin mielestä kivaa niin kauan kuin kukaan ei valitse väärällä tavalla. Tässäkin mielessä Suomi on varmasti EU:n "jenkein" valtio.Nähkääs kun juntteja ja ennakkoluuloja piisaa meilläkin. Ja kuten Hollywoodissa, taistelu tuntuu meilläkin tapahtuvan pieniä vihreitä miehiä vastaan ja kohta pitänee jo varautua kotimaisiin uutiskuviin jossa tähtilippu liehuu ja viulut soittavat pateettista sinfoniaa taustalla.Nyt kun meillä on melko amerikkalaiseen tapaan saatu uutisoitua dramaattisesti kaksi kouluammuskelutapausta, on sisäministeriössä tehty periaatepäätös, että nuorison mielenterveysongelmat saadaan kuriin poistamalla pahuus Internetistä, tuosta Saatanan työkalusta, sensuurin keinoin.

Onko nyt todella niin, että kahden mielenterveysongelmaisen nuoren itsetuhon takia lähdetään sensuroimaan miljoonien muiden ihmisen viestintää? Verkkopoliisin virkojahan on meillä toki jo perustettukin. Taitavat vieläpä olla melkoisia Terminaattoreita, jos meinaavat ehtiä seuraamaan silmä kovana noin 8 miljoonan Googlehaun tuloksia päivässä ja lisäksi lukaisemaan läpi kaikki Suomen keskustelupalstat ja blogit. (*ahdistavaa viulumusiikkia*)


Perustetaan vaikkapa valtion hyväksymä keskuslinkkiportaali joka on ainoa tie internettiin. Laitetaan Tarja Halosen uljas silhuetti taustakuvaksi, ja paljon punaisia värejä. Sosiaalitädit voivat sitten päättää mitkä linkit ovat valtion hyväksymiä ja säädellä näin mille sivuille Suomesta pääsee. Alustavasti voisin ainakin ehdottaa linkkiä Suomi-Kiina-ystävyysseuran sivuille. Sitten perustetaan paljon lisää nettietsivän virkoja, että kiiluvasilmäiset komissaarit voivat huohottaen seurata ihmisten sähköposteja 24 tuntia vuorokaudessa. Http://valtio.org - domaini onkin sopivasti vielä vapaana. Eikun holhoamaan.Netistä löytyy vielä täysin sensuroimattomana paitsi uutisia, myös paljon hyödyllistä tietoa. Otetaanpa vaikka esimerkiksi Wikipedia. Täältä löytää mitä vaan kun osaa etsiä. Linkitetäänpä tähän esimerkiksi sananvapaus.


Jos ei tietoa ole, tämän kun lukaisee pois kuljeksimasta, on jo paljon viisaampi asian suhteen.
On nimittäin jossain määrin erikoista ja ehkä joidenkin silmissä koomista, että maan sisäministeri ei tunne perustuslakia.

Mitähän muut meistä taas ajattelevat. Pitää varmaan perustaa joku työryhmä pohtimaan asiaa.


"Ei hyvää päivää, miehet. Ei hyvää päivää, herra luutnantti! - S.A. Int"


-Pastori-

Ei kommentteja: