torstai 2. lokakuuta 2008

Alatyylin Pakinaa

Monesti luullaan, että kesä on sitä aikaa kun kaislikossa suhisee, ja hormoonit jylläävät. Liekö sitten kyse ilmastonmuutoksesta, kun tuntuu alapääasioihin liittyvät soidinkutsut ne vaan jatkavat kaikumistaan kylmän pohjolan lehdistössä. Kylmää ilmaa ja asenneilmapiiriä edustaa napapiirimme ainoan oikean kasvukeskuksen - Rovaniemen - seudulla toimiva Lapin Kansa.

Varsinainen lapin kansahan on sinäänsä aina ymmärtänyt poronkäristyksen, korpikuusen kyyneleen ja kotaromantiikan merkityksen mitä ilmapiirin lämmittämiseen suotuisaksi tulee, mutta isolla kirjoitettuna Lapin Kansan meno muuttuu kalskean sotaisaksi, Telanneketjut kolisevat ja kaikille tulee paha mieli.Perhearvoja korostavat lestadiolaisseudun toimitukselliset toimihenkilöt ampuvat hormonien jyllätessä itseään nilkkaan, vaikka moisen myllerryksen tarkoitus on kyseisten henkilöiden omastakin mielestä ampua jotain muuta ihan jonnekin muualle. Kuulemma tämä on ainoa kelvollinen tapa määritellä toinen ihminen esim. puolisoksi. Muuten on valehtelija ja ei-kelvollinen ihminen.


Kelvollisuuden määritelmä perustunee johonkin moraalisen selkärangan ja luonnonjärjestyksen sanelemien biologisten seikkojen välimaastoon. Olemme tietyllä kapealla sektorilla samaa mieltä. Allekirjoittaneen mielestä ainakin vaatii tiettyä selkärankaa ilmaista olevansa mielipiteineen keskiajalla, ja perustella sitä kivikaudella. Toinen hieman maallisempi vaihtoehto on sitten se, että joku on arvostelukyvytön idiootti. Tokihan fallos tai sen puute on toki pitkään ollut myös kirkollinen asia, enkä nyt puhu nunnaluostareista vaan ihmisten luutuneista asenteista.


Arvostelukyvyn puutetta ja luonnonläheisiä aiheita on tarjottu myös televisiossa. Kauniit ja reippaat partiotytöt luonnonhelmassa - partionjohtajanaan seksiä vonkaava antisankari - on arvostelijoiden mukaan täysin epärealistinen ja huonolla maulla tehty mainos. Tosielämässä vonkaaja on kotisohvalla kalsareissa istuva antisankari, ja vonkaamisen kohteena ei ole reipas partiotyttö vaan susiruma ylipainoinen vaimo, joka kokee asemansa uhatuksi koska televisiossa annetaan ymmärtää että antisankarimiehellä olisi muka mahdollisuus saada jotain parempaa.


Vastaavasti paremman näköiset naiset kokevat antisankarien lähestymisyritykset loukkaavina.
Aikanaan tietyt kansanedustajat ilmoittivat reilusti juovansa kahvia, mutta nykyään saadaan kauhea haloo aikaan pelkästään ehdottolemalla että laitettaisiin sumpit pihisemään. Eduskunnan miehille aikuisviihde ei ole sallittua edes hotellihuoneissa, puhumattakaan puhelinseksistä toinen käsi tekstikapulan näppäimillä. Jo pelkästään pitkän vetoketjun omaavan asun ihmettely voidaan kokea seksuaaliseksi vihjailuksi.

Sen sijaan kun tytöt ovat siideri-illassa ja muistelevat porukalla Portugalin matkan Ankelon vetoketjun pituutta, se on vain reipasta ja vapautunutta tyttöenergiaa. Ankelo ei ymmärrä suuttua, joko kielitaidottomuutaan, tai sitten siksi että etelässä jossa on aina aurinkoista, ihmiset pysyvät paremmalla tuulella ja tykkäävät toisten ihmisten sukupuoliasioiden taivastelun sijaan esim. panna menemään turistien kanssa. Turisteissa on sitä paitsi se hyvä puoli, ettei niitä tarvitse katsella kotonaan kiukuttelemassa.


Joskus käy niin, että kun on pistetty keskijalalla koreasti, saattaa jälkiseurauksena Suomen kamaralle putkahtaa uusi potentiaalinen veronmaksaja. Nyt on kuitenkin niin, että kun valtakunnan viisaamme päättivät alkaa säätämään hedelmällisyyslakien kanssa, on elämän tuonti ulkomailta ajankohtaista muutenkin kuin etelänmatkan 9 kk jälkipelien muodossa.

Hedelmää etsivät elävät puutteessa, koska kotimaiset toimijat säikähtivät lainkohtaa, jossa vaaditaan hedelmätarhurin yhteystietoja. Toisaalta tänne kylmään pohjolaan on aina ennenkin jouduttu tuomaan hedelmät välimeren maista, joten tilanne tuskin on oleellisesti huonontunut. Kotimainen mölö ei ole koskaan ollut erityisen kovaa valuuttaa naisten keskuudessa, mutta niitäkin tarvittaisiin ilmeisesti lisää, ainakin harrastamaan seksiä itsekseen terkkarin vessassa.

Tähän kun vielä lisätään Big Brother, tv:stä tuttu softporn- ja tirkistelyohjelma, kokonaispaketti näyttää tältä:


Suomessa saa naida, mutta ei nainen naista, eikä mies miestä, eikä mielellään mies naistakaan, paitsi jos on fiksu ja hyväkäytöksinen, joka yleensä tarkoittaa mies miestä. Itseään saa hoidella, mutta ei hotellihuoneessa työmatkoilla, terkkarissa kyllä muttei nimettömänä, tai sitten voidaan naida ihan mitä tai ketä vaan tv:ssä omalla nimellä ja naamalla julkisesti parhaaseen katseluaikaan. Julkinen naiminen sen sijaan on kielletty julkisilla paikoilla, samoin kuin julkinen naimisen ehdottelu, esim. eduskunnassa tai työpaikoilla. Julkiset naiset sen sijaan saavat julkkismiehet erotetuksi tehtävistään samoilla perusteilla samassa paikassa.


Kaikki tämä eri medioissa. Mutta bussipysäkillä ei saa näkyä rintaliivejä, eikä Olvitytöillä saa olla toppia päällä, muistakaa se.-Pastori-

Ei kommentteja: