keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Takkeja ja tikkatauluja

Suomalaista työelämää tammikuussa 2010:

Ennen muinoin väännettiin vitsiä lapioon nojaavista kunnannmiehistä jotka eivät tehneet mitään ja taisipa Spede vääntää vitsiä tikkataulun avulla reseptejä arpovasta lääkäristäkin.

Todellisuus on tarua ihmeempää; Nykyisin tikkaa heitetään lentokentän taukotiloissa matkustajien laukkujen seistessä, kun taas liukuhihnalta paljastuu tapauksia, joissa reseptejä arpovat kaikenkarvaiset auervaarat pitkin Suomea. Valelääkäritapauksen paljastumisen jälkeen ei kulunut kuin pari päivää, kun roskiksia tonkivat journalistit löysivät jo lukemattomia epäpäteviä lääkäreitä ja hoitajia ympäri maata. Ei siinä tikanpoika kauas puusta putoa.

Jälkikäteen oltiin herttaisen yhtä mieltä siitä, että 23-vuotias lääkäri herätti epäilyksiä jo pelkästään sillä, ettei hän pitänyt lääkärin takkia työaikana.

Nettimielipiteet ovat taas välittömästi tilanteen tasalla, 75% vastanneista ei luota suomalaiseen terveydenhuoltoon. Ehkäpä pitäisi järjestää jokin yhteinen ihmisiä lähentävä tapahtuma, joka vahvistaa tätä järkkynyttä luottamusta. Viime vuonnahan meillä järjestettiin esim. tämä sikajuhla, jossa jonotettiin pakkasessa terveysaseman ulkopuolella ja vedeltiin naapurin äijää turpaan.

Toisaalta tietyt paikkakunnat ovat jo valmiiksi kaiken arvostelun ulkopuolella - esim. Kokkolassa on taannoin kunnostauduttu mm. leikkaamalla potilaalta terve käsi vioittuneen sijaan ja allekirjoittanutkin on saanut kokea miltä tuntuu kun suuhun mätänevää kulmahammasta arvellaan viisaudenhampaaksi (samalla kun sitä koputellaan instrumentin kahvalla vipuvoimaa pahemmin säästelemättä).Nyt on taas aika juhlia - suomalaisilla on uusi kohkaamisen ja taivastelun aihe, kun ei noihin lääkäreihinkään voi enää luottaa. Onpahan siellä luulotautisten polilla sitten jotain jutunaihetta kun jonotellaan pari tuntia muiden sikaflunssaisten joukossa.

-Pastori-

Ei kommentteja: