maanantai 11. tammikuuta 2010

Uusi vuosi, uudet kujeet

Uutta vuotta pukkaa, ja kroonisesta julkaisuvajeesta kärsinyt nöyrin palvelijanne alkaa heräillä horroksestaan. Tätä kirjoitetaan itäsuomalaisen baarin syövereistä punaviinilasillisen lämmitellessä vatsanpohjalla.

Toista vuotta näitä kurnutuksia on nyt tullut julkaistua. Palautetta on tullut vähän, mutta pääosin myönteistä. Kritiikkiä on esiintynyt lähinnä julkaisujen pitkäpiimäisyydestä (Älä sellaista Liirum-laarumia! -Pulkkinen) eli kansanomaisesti sanoen siitä, että jahkailen ja pyörittelen asioita liikaa, kun vahvuuteni lienee kuitenkin tosiasiassa kuolettavien brittikomediatyylisten onelinereiden laukojana. Toinen kritiikin aihe on ollut epäsäännöllisen laiska julkaisutahti.

Kaksi kärpäshärkästä yhdistelemällä päättelin siis, että nämä laadulliset ongelmat saa parhaiten ratkaistua siten, että julkaisee useampia tekstejä, joiden mittaa karsitaan raa'alla kädellä, ja yritetään olla vähemmän konservatorio-tiedonjyvä-pyhämies-pedestaalilla-besserwisserimäisen hauskoja, ja pyritään sen sijaan vittuilemaan rehellisen kansantajuisesti asioille ja ajankohtaisuuksille, niin kuin periaatteessa tähänkin asti.

Tästä on hyvä jatkaa.

Uusi vuosi alkaa hienosti, käsiaseiden täyskieltoa puidaan taas julkisuudessa koska eräällä skhupollilla alkoi kupolli himmenemään, ja hän päätti ratkaista kaikki tunne-elämän kommunikaatiovaikeutensa ammuskelemalla kauppakeskuksessa. Tony Halme näytti että perisuomalainen mies ei jää kakkoseksi tässäkään urheilulajissa ja poistutti itsensä eduskunnan eläkeläisten muonavahvuudesta. Eräänlainen morbidi tasapeli siis etelä- ja perussuomalaisten välillä. Tavallaan hienoa, että psyykkiset ongelmat eivät tunne kieli- tai kulttuurirajoja.

Pääministerin vaihdostakin odotellaan. Vanhanen kärsii verenkierto-ongelmista jaloissaan ja vetäytyy mökilleen hakkaamaan halkoja. Mainittakoon että alkoholin nauttiminen parantaa ääreisverenkiertoa. Jos maailmassa on yhtään huumorintajua, Paavo "Paavali" Väyrynen tulee paikkaamaan Masan lähdöstä syntyvää pökkelötyhjiötä ja aloittaa kuudennenkymmenennen ministerivuotensa. Pavesta tulee väkisinkin mieleen Frederik, joka on myös ikuinen kolmekymppinen. Nuorekkuus on valttia.

Jäämme innolla seuraamaan jatkoa.

Tähän väliin kiproiskis ja hyvää alkanutta vuotta koko joukkueelle. Palataan asiaan!


-Pastori-

Ei kommentteja: